Bucurandu-ne de vreme frumoasa, am organizat o vizita la Muzeul National al Satului ”Dimitrie Gusti”, pentru 16 copii, din familii defavorizate, ocazie cu care am beneficiat de ajutorul părinților copiilor ca însoțitori.

Copiii au fost incantati de locuintele pe care le-au vizitat, de coloritul si constructia diversă populara din diferite zone ale tarii si ani diferiti, de uneltele vechi din lemn si spatiile interioare si exterioare, portul popular al fiecarei zone, pe care le-au observat.

Unul dintre copii, de 9 ani, a exclamat in timp ce intram intr-o curte mare si o casa frumoasa : ”acesta este raiul Romaniei cea frumoasa!” Fara sa isi dea seama, a spus un mare adevar : Romania este frumoasa, incepand cu satele ei, locuri iubite de copii, din cele mai vechi timpuri, pentru apropierea de natura, de viata simpla si cu credinta in Dumnezeu.

Copiii au vizitat parcul explorand fiecare colt al lui. Au primit fiecare cate un pachet cu fructe, dulciuri si apă pentru a se hidrata corespunzator, am facut popasuri, iar la final ne-am adunat pentru un ultim ”o zi buna!”

Multumim sponsorilor pentru ca ne dau posibilitatea să învățăm pe copii frumosul, binele si simplitatea folosindu-ne de cultura și educație!

Multumim Muzeului National al Satului ”Dimitrie Gusti” pentru deschiderea cu care ne-au primit si posibilitatea pe care ne-au oferit-o de a vizita gratuit acest loc deosebit!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here