25.3 C
Bucharest, RO
iunie 26, 2022

Scopul înființării Fundatiei este sprijinirea familiei defavorizate în vederea reabilitării în societate, oferind copiilor și adulților șansa dezvoltării în sânul familiei, și minimalizării efectelor nocive ale mediului în care locuiesc.  

Beneficiarii sprijiniți de catre Fundație sunt: familii monoparentale, familii nucleare, familii extinse, cu copii minori, care trec prin momente de criză socio-financiară, și/sau cu probleme medicale. Beneficiarii sunt atât persoane de etnie română cât și persoane de etnie rromă, Majoritatea părinților au un nivel scăzut de educație, media fiind de 4 clase, nu au o locuință proprie, și nu au un venit constant.

O altă categorie de beneficiari sprijiniți de către Fundație sunt persoanele vârstnice, pentru care inițiază diferite proiecte în colaborare cu Instituții de profil.

Fundatia Alinare este un ONG al cărui profil de activitate vizează trei domenii vaste:

  • asistență socială – prin serviciile gratuite de îndrumare către asistența socială publică
  • asistență financiară – prin serviciile gratuite de îndrumare în gestionarea resurselor financiare, încurajarea găsirii unui loc de muncă și sprijinirea ocazională materială a familiei în dificultate
  • asistență în educație – prin serviciile gratuite de workshop-uri pentru școlari sau pentru adulți, activități formale sau non-formale, activități de recreere pentru copii!

Organizația a fost înființată în anul 2000 de către o familie de origine poloneză. În prezent Fundația funcționează sub conducerea unui delegat – Valerica Mârzac.

În același an 2000, a debutat activitatea Fundației, care a vizat până în anul 2013, în mod special oferirea unui suport material pentru familiile defavorizate pentru alimente, tratament medical, plata chiriei, lemne de foc,etc, și suport financiar pentru tineri cu rezultate bune la învățătură, dar care proveneau din familii defavorizate și care erau incluși în învățămantul de liceu sau facultate privat!

Din anul 2000 până în anul 2013 rezultatele pe care le-am urmărit au vizat protecția, creșterea și educația copiilor din aceste familii. Acesti copii au crescut, și au reușit să depășească nivelul de educație al părinților, astfel încât să își găsească un loc de muncă și să fie indepedenți din punct de vedere financiar. De asemeni, numărul copiilor și tinerilor sprijiniți anual a fost de 18 beneficiari. Impactul sprijinului oferit a fost unul pozitiv, atât pe plan profesional, cât și pe plan psiho-social, 200 de tineri și copii primind o șansă la un nou viitor. Toți beneficiarii, s-au integrat în societate și prezintă o valoare prin vocațiile alese: profesori, medici, pastori, manageri, asistenți sociali, asistenți medicali, etc.

Fundația Alinare a organizat și proiecte sezoniere, de sprijin material al beneficiarilor in vederea intampinarii sezonului rece cu mai putine nevoi – legume, fructe si alte produse alimentare, si lemne de foc.

Ocazional, in acelasi interval 2000-2013, Fundatia a organizat proiecte pe nevoi specifice ale unei familii sau beneficiar, ca de exemplu: constructia sau cumpararea unei locuinte (aproximativ 10 locuinte), operatii chirurgicale pentru adulti sau copii (aproximativ 10 interventii), actiuni care au dus la reactia pozitiva a familiei de a se ridica si a se auto-gospodari si respectiv care au salvat vieti.

Începand cu anul 2014, Fundatia Alinare și-a propus să se concentreze asupra educației familiei. O prioritate o reprezintă activitățile de meditații școlare, la materiile de bază, alfabetizarea adulților, donațiile de rechizite școlare și workshop-urile cu subiecte de dezvoltare personală.

La sfarsitul anului 2015 s-au înregistrat peste 140 de copii minori aflati in familiile defavorizate pe care le avem in program.

Din anul 2007, până în prezent, s-a dezvoltat un protocol de colaborare cu Centrul Socio-Medical Mogoșești pentru persoane vârstnice și persoane cu probleme de sănătate. Săptămânal, se organizează vizite cu ajutorul voluntarilor, pentru încurajare și interacțiune cu pacienții, și se oferă donatii de alimente, pampers, etc .Centrul are în atenția sa 66 de beneficiari.

Activitatea de alinare a cuprins și va cuprinde în continuare promovarea principiilor creștine de conduită morală.

Numarul beneficiarilor sprijiniti de-a lungul celor 17 ani a depășit cifra de 500, impact vizibil în mod special asupra tinerilor și copiilor din aceste familii, așa cum ne-am propus.

Pentru anul 2017-2020 ne propunem să continuăm investiția în educația copiilor și integrarea socială a familiei defavorizate.

Vă mulțumim că ne sunteți alături în activitatea pe care o desfășurăm!

ACȚIUNEA SCHIMBĂ VIEȚI!