Fundația Alinare își arartă interesul pentru proiecte care au ca beneficiar persoanele vârstnice și persoanele cu dizabilități, incadrate intr-o Institutie sociala.

 

Între anii 2004-2013, am desfășurat diferite acțiuni de binefacere si pentru beneficiari care nu erau incadrati intr-o Institutie, care constau in donații de alimente, activități de curățenie, efectuarea cumpărăturilor și însoțire la diferite Instituții la care beneficiarul nu putea ajunge singur.

Din anul 2007, colaborăm cu Centru Socio-Medical Mogoșești, jud Giurgiu, prin vizite de socializare săptămânale în saloanele pacienților, prin donații de alimente, și ocazional pampers, și alte bunuri necesare.

Saptamanal desfasuram activitati de voluntariat pentru ei care cuprind  socializare, consiliere, indrumare spirituala – atat in sala de mese care devine capela (pentru persoanele care se pot deplasa) cat si in saloanele persoanelor nedeplasabile.

Ne orientam in mod special pe aspectele relationale (familie-beneficiar) si spirituale, intrucat acesti beneficiari in majoritatea lor sunt la finalul unui drum de o viata si au nevoie ca zilele pe care le mai au de trait sa se bucure de pace si iertare.

Beneficiarii primesc cate un pachetel la fiecare intalnire (o banana, un iaurt, etc) .

Vizitele saptamanale cuprind si sarbatorirea zilei de nastere a persoanelor varsnice nascute in luna respectiva, prin oferirea unui dar simbolic (imbracaminte, papuci, etc) fiecarui sarbatorit.

Cu diferite ocazii (final de an, an nou, 8 martie, sarbatoarea Pastelui), sunt create programe speciale (concerte muzicale, oferirea de flori, etc), si se ofera produse alimentare care sa fie utilizate la pregatirea meselor din zilele respective.

Anual se organizeaza o excursie pentru persoanele deplasabile.

Cu ajutorul voluntarilor am donat si montat băncuțe in curtea Instituției, saltele, mobilier, mașini de spălat, s-a efectuat o acțiune de sprijinire a personalului pentru curățenia de primăvară și îngrijirea pacienților prin tundere și bărbierire, etc.

Pentru fiecare întâlnire săptămânală avem nevoie de resurse materiale și financiare pentru: pachete cu produse alimentare (fructe, dulciuri si iaurt); produse de igiena personală (pampers, săpun, șampon), detergenți, și plata transportului săptămânal al voluntarilor.
Suntem așteptați cu bucurie și fiecare vizită ne îmbogățește sufletul!

Mulțumim voluntarilor pentru implicare!

 

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentA.E.R. pentru copii
Articolul următorBaby Help

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here